Hlavní obsah
Seznam Advertorial
Článek

Toužíte po lesklých hustých vlasech, jako má Eva Longoria? Obdivujete krásně zdravou blond barvu Elle Fanning? Potřebnou péči vám mohou dodat pečující přípravky s kyselinou hyaluronovou.

Dobře totiž vědí, že se stejně intenzivní silou, s jakou v krémech hydratuje pleť a vypíná vrásky, účinkuje kyselina hyaluronová i v péči o vlasy. Jak přesně vám tato zázračná ingredience dokáže pomoci?

„Kyselina hyaluronová je stálicí v péči o pleť, a když se přesuneme do péče o vlasy, stejným způsobem pomáhá i citlivé pokožce hlavy, jelikož zabraňuje dehydrataci a zároveň posiluje kožní bariéru. Kromě péče o pokožku má také skvělé účinky na samotný vlas. Nedokáže sice proniknout přímo do vlasového vlákna, ale dokáže přilnout k poškozeným vlasovým vláknům, obalí je, čímž usnadňuje česání a ‚klouzání‘ hřebene po vlasech,“ vysvětluje doktorka Lucie Rajská, primářka kliniky preventivní dermatologie.

Co přesně trápí vaše vlasy?

V první řadě byste měli zjistit, zda jsou vaše vlasy suché, nebo dehydrované. V tom je totiž zásadní rozdíl. Teprve po tomto zjištění můžete zvolit ten správný lék.

„Dehydratovaným vlasům chybí hydratace, objem, jsou zplihlé a bez života. Zároveň jsou mdlé a na dotyk hrubé a tvrdé. Dehydratace je první známkou oslabení vlasů. Dříve než se vlasy stanou opravdu suchými a poškozenými, vykazují nejdříve známky dehydratovaných vlasů. Zatímco suché vlasy vyžadují intenzivní regeneraci pomocí aminokyselin, ceramidů nebo keratinu, dehydratované vlasy potřebují hydratační péči a ochranu. A kyselina hyaluronová je k tomu ideální,“ vysvětluje doktorka Lucie Rajská.

Průkopník na trhu

Vlasové produkty s obsahem kyseliny hyaluronové však zatím nejsou úplně běžné. Kde je tedy sehnat? „Novinkou na trhu je řada Elseve Hyaluron Plump od L’Oréal Paris, která je přímo určená na hydrataci. Pomáhá mdlým, zplihlým vlasům zbavit se dehydratace právě díky obsahu kyseliny hyaluronové,“ objasňuje lékařka. Zmíněná řada obsahuje hydratační šampon, kondicionér, vyživující masku a hydratační sérum s dvouprocentním hyaluronovým pečujícím komplexem. Společně dodají dostatečnou hydrataci na dlouhých 72 hodin*.

Správné použití

Jak by tedy správná hydratace vlasů měla vypadat? Prvním krokem je použít šampon, který má krémovou konzistenci. Jeho hlavním účelem je vlasy důkladně umýt. Dalším krokem by mělo být vždy použití kondicionéru, který vlasy uhladí a usnadňuje rozčesávání. A pokud vaše vlasy potřebují mimořádnou dávku hydratace, jednou až dvakrát týdně nahraďte kondicionér maskou, která má gelovou konzistenci a vlasové vlákno obalí hydratací a hloubkově ho vyživí.

A jak se používá sérum na vlasy? „Jde o bezoplachovou péči, která je vhodná na každodenní použití. Může se používat na suché i mokré vlasy. Tento sprej vlasy hydratuje, a dokonce zvětšuje průměr vlasového vlákna o devět procent **. Tím jsou vlasy nejen hydratované, ale také objemnější a plnější,“ popisuje Lucie Rajská.

*Instrumentální test na šamponu + balzámu z této řady.

**Instrumentální test na séru z této řady.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Super.cz

Další články

Načítám