Hlavní obsah
Článek

V Londýně se v úterý konala mše za prince Philipa, který zemřel loni v dubnu ve věku nedožitých 100 let. Do Westminsterského opatství se sjela celá královská rodina, až na prince Harryho a jeho ženu Meghan. Nechyběl ani skandálem poznamenaný princ Andrew. Právě ten matku do opatství doprovodil.

Pro královnu Alžbětu II. šlo o první veřejnou akci po necelém půl roce, panovnice se ze zdravotních důvodů stáhla do ústraní.

Mše se zúčastnili členové královské rodiny, ale také politici, přátelé zesnulého či panovníci ze zahraničí. Pohřbu vévody z Edinburghu, který se konal 17. dubna 2021, se kvůli tehdejším protikoronavirovým opatřením mohlo zúčastnit pouze 30 lidí.

Vévoda (41) a vévodkyně (42) z Cambridge dorazili se synem Georgem a dcerou Charlotte, nejmenší Louis není na fotkách k vidění.

Kate i tentokrát dostála pověsti módní ikony, když dorazila ve skvěle padnoucích černých šatech s bílými puntíky. Model, který zdůrazňoval její útlý pas, doladila kloboukem a černými lodičkami.

Ostatní byli sladěni do královské modré, princezna v kabátku a princ v obleku a kravatě, stejně jako jeho otec.

Sussexovi se bohoslužby nezúčastnili kvůli neshodám s britskou vládou ohledně zajištění ochranky. Harry s Meghan ji požadovali, Britové strážce odmítli zaplatit.

Reklama

Další články

Načítám