Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Není diskutovanější facky než té, kterou Will Smith vlepil Chrisi Rockovi na Oscarech. Komik si dělal legraci z holé hlavy hercovy ženy, která trpí alopecií. Se stejným autoimunitním onemocněním bojuje i modelka a influencerka ZaraLena Jackson.

Osobní zkušenost má Jackson nejen s nemocí, ale také s přezdívkou G. I. Jane (postava ze stejnojmenného filmu, v němž má hrdinka v podání Demi Moore oholenou hlavu). Pro reakci Willa Smithe tak má pochopení.

„Myslím, že je nevhodné dělat jakékoli vtipy na člověka s alopecií, protože to je stav, který má velký vliv na psychiku jedince, a to není k smíchu,“ řekla Daily Mailu.

Modelka však několikrát zdůraznila, že tím neschvaluje násilí. „Ale tím, že bránil Jadu, podle mě ukázal sílu a bylo uklidňující vidět muže stát při své ženě, jež trpí alopecií.“

Reakci těch, do kterých se strefuje, měl podle ZaraLeny Chris Rock umět odhadnout a předpokládat.

Alopecie je onemocnění způsobující vypadávání vlasů a ochlupení. Množství vypadaných vlasů je u každého pacienta jiné. U někoho je ztráta vlasů trvalá, u jiného dočasná. Příčiny mohou být různé, patří k nim mj. dědičnost, nesprávný životní styl či hormonální změny.

Reklama

Další články

Načítám