Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Prudká reakce z Oscarů může přijít Willa Smithe (55) pěkně draho. Akademie filmových umění a věd prý zvažovala, že herce, který v přímém přenosu nafackoval Chrisi Rockovi, nechá vyvést. Incident nyní bedlivě prošetřuje, stojí v oficiálním prohlášení.

„Akademie odsuzuje počínání pana Smithe na včerejším udílení,“ uvedl tiskový mluvčí. „Oficiálně jsme zahájili formální přezkoumání incidentu a prozkoumáme další kroky a důsledky v souladu s našimi stanovami, standardy chování a kalifornskými zákony.“

Zdroj CNN pak doplnil, že organizátoři během přenosu zvažovali, že Smithe nechají vyvést. „Okamžitě se o tom začalo diskutovat, ale akademici seděli na různých místech a nedokázali se zmobilizovat a učinit jednotné rozhodnutí předtím, než vyhrál cenu za nejlepšího herce,“ uvedl.

Podle Variety by herec mohl čelit disciplinárnímu řízení nebo sankcím, ale je nepravděpodobné, že by musel vrátit cenu. Akademie ovšem ve svých standardech chování uvádí, že je kategoricky proti jakékoli formě násilí.

Will Smith, který se kál už u přebírání ceny a omluvil se Akademii a nominovaným, nyní připojil veřejnou omluvu Rockovi.

„Násilí ve všech formách je toxické a destruktivní,“ uvedl na sociální síti. „Moje chování na včerejším udílení Cen Akademie bylo nepřijatelné a neomluvitelné. Vtipy na můj účet jsou součástí mé práce, ale vtip o zdravotním stavu Jady jsem neunesl a reagoval emotivně,“ sypal si popel na hlavu.

„Rád bych se omluvil tobě osobně, Chrisi. Byl jsem mimo a pochybil jsem. Jsem zahanbený. To, jak jsem jednal, neodráží to, jakým mužem chci být. Ve světě lásky a laskavosti není místo pro násilí,“ zakončil a na závěr se znovu omluvil organizátorům a producentům.

Rock na jeho omluvu zatím veřejně nereagoval. Incident se odehrál, když komik předával cenu v kategorii dokumenty a hned v úvodu si vystřelil s Jady Pinkett Smith (52).

„Jado, nemůžu se dočkat, až vyjde G.I. Jane 2,“ řekl herečce, jež trpí alopecií a má proto holou hlavu. Smith se vtípku sám smál, zatímco herečka protočila oči. Vzápětí Will vstal, došel za kolegou na pódium a vrazil mu facku.

„Neber si jméno mojí ženy do svý zas*aný huby,“ reagoval ještě Smith už z hlediště. Kolegovi pak větu zopakoval, když se bránil, že šlo o vtip.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám