Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Potřebujete dobře vidět na blízko i do dálky? Vyzkoušejte biometrické brýle německého výrobce Rodenstock. Varianta B.I.G. EXACT™ jsou biometrické brýlové čočky vyrobené z přesně změřených biometrických údajů oka. Typ B.I.G. NORM™ obsahuje brýlové čočky využívající biometrický model oka vytvořený technologií umělé inteligence. Obě řady tak představují revoluci ve světě vidění a brýlové optiky.

Biometricky inteligentní brýle jsou vyrobené podle přesného modelu vašeho oka

Foto: Rodenstock ČR
Více

Foto: Rodenstock ČR

Komerční sdělení

Právě vysoký stupeň biometrické preciznosti těchto individuálních brýlových čoček, založených na přesném modelu oka nositele, inspiroval výrobce k názvu B.I.G. EXACT™. Rodenstock, jako jediný výrobce na trhu zohledňuje tvar a velikost každého oka, což je v oboru naprosto jedinečné. Díky přesnému měření speciálním přístrojem DNEye® Scanner se změnil způsob výpočtu progresivních brýlových čoček. Pouze přesným změřením každého oka mohou vzniknout individuální brýlové čočky, které svému nositeli poskytnou to nejostřejší možné vidění. Ostřejší vidění s brýlemi vyrobenými přesně na míru vašeho oka je na dosah. Oční optik dnes může nabídnout zákazníkům maximální biometrickou přesnost, a to změřením všech důležitých parametrů každého oka, kterými jsou nejen jeho délka, která se u jednotlivých očí může lišit o více než centimetr, ale i dalších několik tisíc datových bodů. Najděte nejbližší optiku, které měří potřebné biometrické parametry a zažijte to nejostřejší vidění i vy.

Revoluce v biometrické přesnosti měření DNEye®Scannerem

Foto: Rodenstock ČR
Více

Foto: Rodenstock ČR

Komerční sdělení

Brýlové čočky B.I.G. EXACT™ jsou založeny na přesném biometrickém modelu oka a na trhu znamenají nejen naprostou revoluci v přesnosti měření zraku a následném výpočtu brýlové čočky, ale také náskok před ostatními výrobci. To potvrzuje i množství spokojených zákazníků s perfektním viděním. Postup je snadný, stačí navštívit očního optika,který změří biometrii vašeho oka technologií DNEye®, následně je pro každé oko je vytvořen přesný model, který zahrnuje všechna důležitá a relevantní biometrická data. Ta následně vstupují přímo do výpočtového centra a díky tomu je možné vyrobit brýlové čočky na míru každému nositeli. Dokonale padnoucí brýle znamenají to nejostřejší možné vidění v každém úhlu a v celé ploše brýlové čočky.

Biometricky inteligentní brýle vyrobené pomocí umělé inteligence

Foto: Rodenstock ČR
Více

Foto: Rodenstock ČR

Komerční sdělení

Překonáním staré a již zažité normy, podle které postupuje při výrobě progresivních čoček většina výrobců. Jejich jediným datovým vstupem je standardní test zraku a čtyři průměrné refrakční hodnoty z něj. Pokud se brýlové čočky vyrábí pouze na základě těchto hodnot, jsou místo přesných biometrických údajů oka používány pouze přibližné hodnoty z redukovaného modelu, které ale vyhovují pouze 2 % očí! Protože se však jednotlivé oči liší, svým tvarem i refrakčními vlastnostmi, bylo nutné vytvořit nový standard, který zajistí při výrobě čoček vyšší úroveň biometrické přesnosti. Za pomoci velkého množství dat z předchozích měření, se zapojením technologie umělé inteligence, vznikly čočky B.I.G. NORM™, které ocení každý nositel brýlí, který chce zažít komfort a ostré vidění, ale nemá k dispozici přesná měření z DNEye® Scanneru, ale pouze zmíněné standardní hodnoty refrakce. Brýlové čočky, vyrobené podle nové normy za pomoci unikátní technologie umělé inteligence se nazývají B.I.G. NORM™.

Umělá inteligence představuje nový standard pro výpočet brýlových čoček

Foto: Rodenstock ČR
Více

Foto: Rodenstock ČR

Komerční sdělení

Ve spolupráci s Univerzitou aplikovaných věd v Mnichově byly podrobeny brýlové čočky B.I.G. NORM™, vytvořené pomocí umělé inteligence externímu testování. Přínosy pro lepší vidění byly jednoznačné: 97 % nositelů pociťovalo menší periferní aberaci a 91 % zaznamenalo menší plovoucí efekt. Další výsledky studie zahrnovaly širší progresivní zónu čočky u 94 % případů a snížení aberace do dálky v 97 %. Odhalení korelace mezi biometrickými parametry oka a standardními hodnotami refrakce umožnilo nastavit novou normu pro výpočet, která pracuje s daleko přesnějšími hodnotami biometrických parametrů oka. Využitím umělé inteligence (Artificial Inteligence - AI) je tak možné vytvořit přesný biometrický model oka, se standardnímu hodnotami refrakce jako vstupních údajů poskytovaných každým optometristou. Výsledkem jsou přesnější biometrické čočky i v těch případech, kdy nejsou k dispozici přesná měření DNEye® Scannerem. Brýlové čočky, vytvořené pomocí umělé inteligence nesou označení B.I.G. NORM™.

Lepší vidění s čočkami B.I.G. NORM™ nebo B.I.G. EXACT™

Foto: Rodenstock ČR
Více

Foto: Rodenstock ČR

Komerční sdělení

Potřebujete dobře vidět na blízko i do dálky? Vyzkoušejte první biometricky inteligentní brýle na světě! Koncept biometricky inteligentních brýlí (B.I.G.) je cestou k ostřejšímu vidění skutečně pro všechny. Jedinečnost konceptu spočívá v přesné biometrii oka, kterou tvoří kromě jeho délky především astigmatická i sférická refrakční síla rohovky, průměr zornice, tloušťka rohovky, ale i mnoho dalších hodnot. Přestože přesnost a výhody čoček B.I.G. EXACT™, vyrobených na základě přesných měření DNEye® Scannerem jsou stále bezkonkurenční, biometrické vidění pro všechny znamenají teprve brýle s umělou inteligencí, s brýlovými čočkami B.I.G. NORM™. S nimi vstupujeme do éry biometrické revoluce s konceptem systému lepšího vidění: B.I.G. VISION™ FOR ALL.

Další články

Načítám