Hlavní obsah
Článek

Herec Shaun Weiss (42) se proslavil v 90. letech filmy Šampióni. Později ale propadl závislosti na drogách a dlouhé roky s ní bojoval. Když svět před dvěma roky obletěly jeho fotografie, fanoušci se zděsili. Někdejší dětská hvězda na nich totiž vypadala dost žalostně, herec navíc přišel o téměř všechny zuby.

V lednu 2020 ho zatkli, protože přespával v cizí garáži. Když si záběrů zuboženého Weisse všiml proslulý zubař Dr. Rosenthal, dojal ho hercův příběh a rozhodl se, že mu pomůže bez nároku na honorář.

Trvalo to skoro dva roky, ale Shaun má opět zuby jako perličky. Zubní implantáty by ho v USA vyšly zhruba na 2 a čtvrt milionu, kdyby nebylo Rosenthala.

Ten se na sociální síti podělil o selfie s Weissem a jeho proměna vzala fanouškům dech. Je z něj úplně nový člověk a vypadá to, že se má čile k světu.

A že má hodně důvodů k radosti. V lednu herec oslavil dva roky, co je čistý. Po posledním zatčení začal se závislostí na pervitinu bojovat. Dneska se zase usmívá od ucha k uchu.

Jeho zařivý úsměv dal ovšem slavnému lékaři zabrat. Uznal, že to byl jeden z jeho nejnáročnějších případů, a proto také trvalo tak dlouho, než dal Weissovi chrup kompletně do kupy.

Shaun je prý nyní připraven vrátit se ke komediálním stand-upům a nebrání se ani rozhovorům v televizi.

Shaun působil v televizi od útlého věku, v 80. letech to byly seriály Pee-Wee's Playhouse, Empty Nest nebo Cosby Show, po nich přišel zlom se Šampióny. Komedie se dočkala dvou úspěšných pokračování.

Pak se zase na dlouho vrátil k seriálům. Po přelomu tisíciletí to byly například Las Vegas nebo Drzá Jordan. Jeho posledním počinem byla komedie Tvrďák Taylor z roku 2008.

V průběhu let byl Shaun nesčetněkrát zatčen a pobyl si i ve vězení. Po posledním zatčení šel z vazby rovnou do léčebny, odhodlaný dát se dohromady. Pandemie koronaviru mu prý léčbu komplikovala, ale program úspěšně dokončil a v léčbě závislosti pokračuje i po opuštění léčebného zařízení.

Reklama

Další články

Načítám