Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Z tohoto blonďatého andílka vyrostla všemi milovaná a obdivovaná žena. Narodila se 1. července 1961 v Norfolku jako čtvrté dítě do aristokratické rodiny Spencerových. Díky tomu, že byla z 'dobré rodiny' baronů, setkala se v 16 letech poprvé i se svým budoucím manželem princem Charlesem. Řeč je samozřejmě o nezapomenutelné princezně Dianě. Jak ale vypadala Lady Di v dětství? Díky Super.cz se můžete přesvědčit, že byla kouzelná už jako malá holčička.

Přestože byla Diana jako dítě i následně v době dospívání spíše plachá, zajímala se o hudbu a tanec. Měla také úžasný vztah k dětem, s nimiž po vystudování začala pracovat jako pečovatelka a učitelka v Young England School. Diana si dokonce hrála s malými princi Andrewem a Edwardem.

Budoucí princezna navštěvovala dívčí školu a později odjela studovat do Švýcarska, v tu dobu také poprvé potkala prince Charlese, který zpočátku tvořil pár s její starší sestrou Lady Sarah. Diana excelovala v plavání a potápění a později studovala balet. Posléze však příliš vyrostla, aby se mohla stát profesionální balerínou.

V létě 1980 si krásné Diany začal všímat i princ Charles, jejich vztah začal oficiálně po jejím pozvání na víkendovou plavbu královskou jachtou Britannia. Dvojice se brala v létě následujícího roku v katedrále Svatého Pavla. Pár však již krátce po svatbě nepůsobil příliš šťastně, nic na tom nezměnil ani fakt, že manželé spolu počali dva zdravé syny Williama (41) a Harryho (39).

Lady Di přišla o život ve věku 36 let během automobilové nehody 31. srpna 1997 v pařížském tunelu Pont de I’Alma spolu se svým tehdejším partnerem Dodi Fayedem.

Reklama

Další články

Načítám