Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátor a reportér Jan Tuna se vážně zranil na lyžích. Do bezpečí ho ze svahu na nosítkách odvezla horská služba. Má přetrhané vazy v koleni a až magnetická rezonance určí, jak je zranění vážné.

"Neustál jsem jedno zabrždění na prudkém svahu v 2,5 kilometrech nad mořem v mokrém sněhu. Nejprve to vypadalo jako běžný pád, jenže pak jsem se začal nekontrolovatelně řítit prudkým svahem dolů. Byla to docela jízda," prozradil Tuna.

"Házel jsem kotrmelce a řítil se srázem. Lyže mně přesto nevypnuly. Vlastním tělem mě asi po 200 metrech zastavila až krásná lyžařka z Hamburku, která podle dětí nakopla lyže a podjela mě. Kdyby mě nezarazila, nevím, kam bych dofrčel. Té patří první velký dík. Vůbec nechápu, že jí těch 1000 kilo nesmetlo s sebou dolů. Děkuju," popisoval pád reportér a moderátor, který zároveň poděkoval alpské horské službě a také záchranné službě.

"A pak všem v nemocnici. To byl nejen lékařský, ale i lidský orchestr. Profesionální a zároveň tak příjemný a ochotný přístup. Prostě koncert. A znovu jsem si uvědomil, jak je skvělé, že jsme v EU. Nepotřeboval jsem nic. Jen kartičku zdravotní pojišťovny. Děkuju," dodal Tuna, který je nyní odkázaný na berle a ortézu. Má přetrhané vazy v koleni a čeká ho magnetická rezonance.

Tuna i s ortézou a berlemi rozhodně neplánuje odpočívat doma a dál se bude angažovat v pomoci ukrajinským uprchlíkům. Za sebou má 4 záchranné mise na ukrajinské hranice. Zorganizoval také záchranné okénko pro Ukrajinu, které se bude konat dnes v 17 hodin v pražském Rock Café.

"Akce je na podporu ukrajinských dětí, maminek, babiček, žen a dívek, které musely utéct ze svých domovů jen s pár taškami. Budeme moc rádi, když se stavíte. Natočím Vám, byť s berlemi, společně s kamarády pivo a budou i ukrajinské speciality navařené a napečené ženami, které s námi přijely a které tím finančně podpoříme," dodal Tuna s tím, že bude rád, když s sebou lidé vezmou i trvanlivé potraviny, ovocné kapsičky a kaše pro děti, léky, zdravotnický materiál, dezinfekce, hygienické potřeby, dětské pleny, dámské vložky a další hygienické potřeby.

"Vše vezmeme s sebou a předáme na hranicích a taky v Partizánske Ľupče, kde je ubytováno spoustu ukrajinských maminek a dětí a kde máme vždy zastávku uprostřed cesty, aby si prchající rozdělené rodiny trochu odpočinuly, napily se a najedly," dodal Jan Tuna.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám