Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Za novou hrou divadla Studio Dva Beckham, která pojednává o mediální kauze kolem údajné milenky fotbalisty Davida Bekhama sekretářce Rebecce Loos, stojí režisér a scenárista Petr Zelenka, mj. autor legendárních Knoflíkářů.

"Zajímá mě bulvár, média a novináři," vysvětlil výběr tématu, který v roce 2004 hýbal britským tiskem.

"Chtěl jsem se podívat do zákulisí toho opravdu tvrdého britského bulváru. Ta kauza mě fascinovala. Za rozhovory tehdy Rebecca inkasovala 700 tisíc liber," upřesnil Zelenka, který ve Studiu Dva režíroval poprvé, ale už se tady hraje jeho hra Věra v režii Alice Nellis. Přizval si také herce, které poznal v Dejvickém divadle jako Elizavetu Maximovou nebo Jaroslava Plesla.

Zajímaly nás i Zelenkovy vlastní zkušenosti s bulvárem. Žádné špatné prý nezažil. "Byla to jen drobnost. Myslím, že na karlovarském festivalu jsme se Stáňou Jachnickou bojovali vodními pistolemi a váleli se po zemi. Vyšla z toho taková nevinná fotka. Ale myslím, že tady to funguje jinak, když tomu člověk nejde naproti. Nejsem bulvární téma ani bulvární osoba," míní režisér.

"Dokonce mám tu zkušenost, že bulvár o seriózních filmech, které dělám, leckdy informuje nejpodrobněji. Pošlou na místo skutečného redaktora, zatímco ostatní to přebírají z agentury. Takže nastává paradox, že kulturní zpravodajství má bulvár někdy nejlepší," pochválil společenská média Zelenka, který momentálně žádný film netočí, ale chystá seriál a také novou divadelní hru pro Dejvické divadlo.

Související témata:
Petr Zelenka

Reklama

Další články

Načítám