Hlavní obsah
Článek

Moderátorka zpravodajství CNN Erin Burnett (45) se neubránila slzám, když se v přímém přenosu spojila s Ukrajincem jménem Serhij Perebyinis. Upozorňujeme, že rozhovor, který si můžete pustit níže, je emočně velmi náročný.

Třiačtyřicetiletý dvojnásobný otec prožívá nepředstavitelná muka. Při ruském ostřelování města Irpiň zemřela v neděli 6. února jeho žena i obě děti. O jejich skonu se Serhij dozvěděl na Twitteru, kde si všiml fotky jejich těl.

Perebyinis ve vysílání sdělil, že byl schopen získat těla manželky i syna s dcerou, a mohl je pohřbít. Dokonce si vyzvedl i ostatky svého psa.

V době jejich skonu byl Serhij na východě země, kde se staral o nemohoucí matku. Jeho žena Tetiana (†43) byla s dětmi doma. Skrývali se ve sklepě, než usoudili, že je načase prchnout do Kyjeva.

„Už neměli vodu, elektřinu ani plyn. Mluvili jsme spolu v deset večer. Spojení bylo špatné, ale domluvili jsme se na jejich evakuaci,“ popsal poslední rozhovor s manželkou.

„Připojili se ke konvoji, který začali ostřelovat. Snažila se tedy s dětmi prchnout pěšky, běželi k mostu,“ dodal.

Přes most se ale rodina už bohužel nedostala. Svět obletěla fotografie jejich těl, která zůstala ležet na ulici. Právě díky ní Serhij na Twitteru zjistil, co se stalo.

„Byla to veselá žena. Byla finanční ředitelkou velké americké firmy,“ popsal svou paní zlomený vdovec. „Trávili jsme hodně času s dětmi, jezdili na kolech, v zimě na lyžích a pobývali na chatě.“

Když se moderátorka ptala na jeho děti, rozplakala se. Ačkoliv je ostřílená novinářka, je také trojnásobnou matkou a příběh ji pochopitelně zasáhl.

Serhij dále popsal, že když se manželce nemohl dovolat, zkoušel zjistit její polohu pomocí telefonu. Ten nakonec skončil v kyjevské nemocnici. Tehdy už tušil, že je něco špatně, a požádal přátele, aby se šli po jeho rodině podívat.

„Pak jsem uviděl tu fotku na Twitteru a poznal své děti. Poznal jsem jejich věci a oblečení. Volal jsem přátelům, abych jim řekl, že jsou mrtví a leží na chodníku. Byly to hodné, veselé děti,“ rozpovídal se.

Starší Mykita (†18) byl na vysoké, chtěl se stát IT specialistou. Alisa (†9) ráda tančila a malovala, studovala angličtinu.

Spolu s rodinou zemřel také dobrovolník Anatoly Berezhnyi, který jim pomáhal prchnout do Kyjeva.

Reklama

Další články

Načítám