Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ne že by nevěřila veřejným sbírkám, ale když hledala, jakým způsobem pomoci uprchlíkům z válkou postižené Ukrajiny, rozhodla se pro osobní formu. "Věděla jsem, že chci pomoci, ale konkrétním lidem, cíleně," řekla Super.cz moderátorka Lenka Špillarová.

"Mám kolem sebe několik žen z této země, které tady pracují a domů posílají peníze rodině. Dostala jsem kontakt na muže z Ukrajiny, který tady dlouhá léta pracuje, a kterému do České republiky přijela žena s kamarádkami a dětmi. S ním jsem řešila, co konkrétně potřebují, jak jsou děti velké," vyprávěla.

"Přijeli jen s pár kufry, takže bylo jasné, že potřebují vše. I když nejsem úplně fanoušek sociálních sítí, zkusila jsem jejich sílu. Ozvalo se mi několik lidí, známých, přátel. Všichni mi přivezli spoustu věcí, hraček, sladkostí. Původně jsem chtěla věci odvézt sama autem, ale bylo toho tolik, že jsem musela povolat kamaráda s dodávkou, jinak bych neměla šanci. Moc všem ještě jednou děkuji za pomoc," pokračovala.

Popsala i to, jak předání proběhlo. "Ženy ani děti nejdřív nic nechtěly, že už jim někdo jednu tašku věcí dal. Když jsme jim ale věci předali, byly nadšené a pochopily, že to je konkrétně pro ně. Děti se hned vrhly na čokoládu. Byly a jsou hrozně milé a vděčné. A já zase brečela," dodala Lenka, která je s rodinami nadále v kontaktu, aby jim případně mohla ještě s něčím pomoci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám