Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejmladší člen kapely Olympic, klávesista Pavel Březina, letos slaví 50. narozeniny, ke kterým si nadělil píseň a videoklip Mezi řádky. Březina se v písni ohlíží do minulosti a oslovuje své mladší já, aby mu pomohl překlenout nástrahy života, jež ho čekají.

„Jde o takové uzdravení ‚vnitřního dítěte‘, které je součástí každého z nás. Má přístup k těm nejcitlivějším emocím, které se v nás v průběhu života nashromáždily. Právě tyto zakleté emoce z minulosti nám brání žít plně v současnosti,“ míní Březina.

Ten je sám otcem dcerky, která je ve věku chlapce ve videoklipu. Šestiletou Lucinku vychovává se svou manželkou Monikou, kterou potkal ve svém nahrávacím studiu, kde natáčela vánoční cédéčko se svými dětmi z dětského sboru Banana Vox.

„Nejdříve byl náš vztah čistě pracovní, ale postupem času jsme zjistili, že si rozumíme víc a víc. Později se z našeho kamarádství vyvinul krásný partnerský vztah, ze kterého máme úžasnou dceru Lucinku,“ řekl Super.cz Březina s tím, že do sňatku se ani jeden z manželů nehrnul.

„O svatbě jsme nikdy moc vážně nemluvili, ale v covidové době jsme tento postoj přehodnotili a náš partnerský vztah zpečetili. Byl to pro mě opravdu osudový víkend, jelikož v sobotu 6. 6. 2020 proběhla svatba a o den později mi zavolal Petr Janda, že jsem se stal novým klávesovým hráčem ve skupině Olympic. Asi si dokážete představit, jak krásný víkend to byl a jak obohatil můj život,“ vzpomíná s úsměvem.

K hudbě má blízko nejen Pavlova žena, ale také dcera. Lucinka zpívá a po nástupu do první třídy začala hrát na klavír. „Dle mého názoru jí to moc jde. Jsem moc pyšný tatínek,“ říká a s hrdostí v hlase dodává, že dcera je šikovná i ve škole, jde jí hlavně matematika a angličtina, a baví ji i sport, radost jí dělá atletika.

„Společně jezdíme na výlety do přírody, ale navštěvujeme i historické památky, tak jsem rád, že má Lucinka i na svůj věk velmi dobrý všeobecný přehled. Protože miluje zvířata, je jejím snem stát se zvěrolékařkou,“ dodal Březina.

Kapelu Olympic, kterou tvoří Petr Janda (79), Milan Broum (70), Martin Vajgl (48) a Pavel Březina (50), letos také čeká kulaté jubileum - šedesátiny. Oslaví je na podzim v pražské Lucerně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám