Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Také zpěvačka Leona Machálková (56) se zapojila do koncertů na pomoc ukrajinským válečným uprchlíkům, potkali jsme ji na druhém, kdy zpívala píseň Imagine Johna Lennona v divadle Studio DVA. "Je to mírová píseň, vlastně poselství," míní zpěvačka, která válečný konflikt nedaleko Česka vnímá i jako matka dospívajícího syna Artura.

"Dějiny lidstva jsou, bohužel, dějinami válek. Mysleli jsme si, že už se nám to v Evropě nemůže stát a teď všichni koukáme těma ubrečenýma očima," svěřila se. "Ale bát se nechci, strach si nepřipouštím. Všichni jsme teď naladěni mít tu sílu a vydržet. Je dobré v sobě udržovat klid. Soucítění a solidarita jsou naprosto namístě, ale bude to ještě běh na dlouhou trať," dodala s tím, že nechce mít obavy ani o budoucnost svého syna v tomto světě.

"Syn mi maturuje, půjde studovat do Itálie, už má za sebou přijímací zkoušky, tak musí udělat jen tu maturitu. Je odhodlaný, chce žít svůj život. Ne, že bych si obavy o něj nepřipouštěla, ale nesmí mě paralyzovat," upřesnila Leona, jejíž syn se také zapojil do pomoci, jak konkrétně, prozradila v našem videu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám