Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ukrajinská influencerka Marianna Podgurskaya, která byla přímou svědkyní ničivého útoku na porodnici v Mariupolu, přivedla na svět holčičku, informuje agentura AP. S manželem děvčátko pojmenovali Veronika.

Snímek zraněné Marianny byl jedním z těch, které po středečním útoku ruské armády na nemocnici, obletěly celý svět. Žena ve vysokém stupni těhotenství a viditelně zraněná v obličeji na něm, ověšená taškami a v pyžamu, schází schody ve zdemolovaném nemocničním zařízení.

Poté, co se fotky zraněné a otřesené Marianny dostaly do médií, ženu Rusové na Twitteru veřejně nařkli z toho, že jde o herečku s velmi realistickým make-upem a že v době útoku v porodnici nebyla. Twitter lživé propagandistické příspěvky následně smazal.

Marianna Podgurskaya byla před válkou úspěšnou influencerkou, její instagramový účet, kde se věnovala především kosmetice a zdravému životnímu stylu, má aktuálně přes 87 tisíc sledujících. Poslední příspěvek je z 28. února, fotka, na níž tehdy šťastná budoucí maminka ukazuje oblečení pro očekávané dítě.

Při středečním leteckém útoku ruských sil na dětskou nemocnici v Mariupolu na jihovýchodě Ukrajiny zahynuli tři lidé včetně jednoho dítěte. Online zpravodajství z války na Ukrajině, kterou od 24. února okupuje ruská armáda, sledujte zde.

Reklama

Další články

Načítám