Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poslední dva roky topmodelka Denisa Dvořáková (34) znatelně cítí, jak se pandemie negativně podepsala na práci v modelingu. Přehlídky se ruší, projekty se mění a omezují a rozpočty se krátí. „Je stále těžké cestovat. To stále velmi narušuje naši práci,“ říká jedna z nejúspěšnějších českých modelek historie, která se odkazuje na skutečnost, že zejména vzdálenější trhy v Asii jsou stále částečně uzavřené.

Múza zesnulého módního génia Karla Lagerfelda ale nečeká nečinně na změnu a začíná se realizovat v jiných činnostech, byť obor je stále podobný. Dvořáková se začala více objevovat za objektivem než před ním. „Začala jsem fotit. Modeling se zpomalil, a abych se úplně nezbláznila, tak zkouším fotit. Fotím své kamarádky na Instagram, vytvořila jsem si vlastní profil, lidem se začíná líbit moje práce,“ říká Dvořáková.

Zatím je Denisa fotograf samouk. „Začala jsem s tím před rokem, kdy nebylo možné účastnit se naživo kurzů. Všechno bylo online, na což jsem se necítila,“ říká kráska, která ve svých začátcích využívá asistenta, který jí pomáhá s technickými záležitostmi. „Co se týká světla a techniky, to je pro mě španělská vesnice.“

Díky tomu, že šestnáct let působila jako modelka, může snáze vést své kolegyně na place. „Dostal jsem už i pochvalu od mého manažera a šéfa agentury Sáši Jányho. Už jsem fotila nové tváře v Elite Prague. Holkám jsem dobře radila, jak před foťákem pózovat. Za tu dobu mám už oko, jak má výsledek vypadat,“ říká Denisa Dvořáková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám