Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Jaro se blíží a s ním i nová cyklistická sezóna. Díky novým technologiím a konstrukcím kol dnes může být cyklistou opravdu každý. Někdo preferuje outdoorovou turistiku, jiný praktickou jízdu městem, další mají zálibu ve svižné silniční cyklistice a někomu vyhovuje pohodlí elektrokol. Přinášíme Vám proto několik typů, jaké kolo může být to pravé právě pro Vás a kde a jak je vhodné kolo pořídit.

Pestré využití jízdních kol

Foto: Ramala
Více

Foto: Ramala

Komerční sdělení

Horské kolo by měl zvolit ten, kdo jezdí převážně v terénu. Typ kola zvaný „gravel“ je tu pro cyklisty, kteří si nevybírají, kam zrovna pojedou. Kombinuje to nejlepší z horského a silničního kola, a i když se to na první pohled nemusí zdát, zkušený cyklista s ním projede opravdu všechno. Pro turisty volící převážně cyklostezky jsou pak určená kola krosová. Pokud je vám nejbližší rychlá jízda po silnici, bude pro vás správná volba silniční kolo. Samozřejmě se myslí i na ženy a dámská kola se dělají ve všech možných variantách. Pro začínající cyklisty máme samozřejmě dětská kola, u kterých se nejvíce zohledňuje hmotnost. Velmi doporučujeme kolo před koupí vyzkoušet na prodejně, protože výběr velikosti hraje velkou roli v tom, jak se na kole budete cítit.

Rostoucí popularita elektrokol

Foto: Ramala
Více

Foto: Ramala

Komerční sdělení

Kdo už si chce trochu ulevit od náročného šlapání, může v dnešní době zvolit i pohodlnější variantu – elektrokolo. Při výběru je vhodné zohlednit, kde se budete pohybovat a podle toho vhodně zvolit typ kola, kapacitu baterie a vhodný motor. V nabídce už je jich opravdu hodně a vybere si opravdu každý.

Proč pečlivě vybírat cyklistické doplňky?

Foto: Ramala
Více

Foto: Ramala

Komerční sdělení

Každý cyklista by měl mít správnou výbavu. Ze všeho nejdůležitější je chránit se přilbou a pokud jezdíte po veřejných komunikacích určitě doporučujeme osvětlení. Rána ještě bývají chladná, tak jistě oceníte kvalitní oblečení a za deště výrazně pomohou kvalitní blatníky. Stále poptávanější jsou např. cyklistické brašny, které využijete jak při jízdě na nákup nebo delší vyjížďku do přírody.

Vybrat si kolo na prodejně či na e-shopu?

Foto: Ramala
Více

Foto: Ramala

Komerční sdělení

Všechny varianty kol a kompletní výbavu si nejlépe prohlédnete a osobně vyzkoušíte v kamenných prodejnách. Obecně platí, čím větší prodejce, tím větší výběr. Vyzkoušejte například některou z prodejen Ramala na prodejnách Praha 2, Praha 8, Praha 10, Plzeň, Domažlice, Klatovy, Tábor. Zde Vám poradí s výběrem toho nejlepšího kola nebo příslušenství právě pro Vás a zároveň zde po zakoupení kola máte první servis zdarma. Pro ty co už přesně vědí, co chtějí doporučujeme navštívit eshop www.ramala.cz.

Další články

Načítám