Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Současná situace na Ukrajině není lhostejná řadě Čechů. Politik a novinář Matěj Stropnický a jeho partner, herec Daniel Krejčík, byli jedni z prvních, kteří nabídli pomoc ukrajinským obyvatelům. Oznámili, že mohou ubytovat až 20 osob na svém zámku v Osečanech. Své sídlo měli poté velmi rychle zaplněné.

Bohužel, ne všichni byli na jejich zámku spokojení. Jedna z rodin, které poskytli střechu nad hlavou, se je rozhodla opustit a přesunout se do Prahy. „Děti si v neděli hrály celý den s českými dětmi na hřišti a nastydly. Přišlo mi fajn po víc jak týdnu, aby si tu našli první kamarády. Měl jsem na ně dohlídnout. Ráno nám maminka sdělila, že jsou děti nemocné, že se rozmyslela a chce jít s dětmi do Prahy, že chce být ve městě a odjíždí okamžitě,“ svěřil se herec Dan Krejčík.

Situace a způsob odchodu je s partnerem zabolela. „Matěj se jí snažil vysvětlit, že chápe její rozrušení z toho, že jsou děti z běhání po vesnici nastydlé, ale že v Praze jsou obrovské fronty na zařízení formalit, bude komplikované najít si práci a bydlení je obrovsky drahé," prozradil herec.

„Matěj vzal maminku s dětmi do školy, domluvil, že do ní nastoupí, mamince jsme našli nabídku práce. Přesto pod vlivem situace a emocí odjela. Ostatní rodiny tady zůstaly,“ svěřil se Dan Krejčík s tím, že došlo i na slzy, volné místo opět nabídli a jen krátce poté bylo opět zaplněné.

„Paní po telefonu plakala radostí a říkala, že jsme andělé. Je to emocionální houpačka. I pro nás s Matějem, on je fakt držák,“ dodal herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám