Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Svou podporu Ukrajině vyjádřili princ William (41) a vévodkyně Kate (42) už 26. února, kdy přidali vyjádření k válce na svůj profil na Instagramu. Nyní navštívili v Londýně ukrajinské kulturní centrum, aby promluvili s pomocníky připravujícími dary pro uprchlíky z válečné zóny.

Kate i William si pro vyjádření podpory připnuli na své oblečení odznáčky s ukrajinskou vlajkou a vévodkyně doladila i barvu svetru. Oblékla na sebe modrý krátký svetřík od návrháře Alexandra McQueena, který zrovna není jeden z nejlevnějších. Kašmírový kousek z její skříně ji vyšel na více než 15 tisíc korun, jak uvádí DailyMail.

Vévodkyně dokonce přinesla do centra domácí brownies a tyčinky z granoly, jak uvedla redaktorka zmíněného deníku na Twitteru: „Pár přinesl z Kensingtonského paláce domácí čokoládové brownies a tyčinky z granoly pro přítomné dobrovolníky.“

Se svými dětmi budoucí královský pár situaci na Ukrajině rozebírá. „Naše děti se vrací domů a ptají se nás na to,“ uvedl na setkání William a dodal: „Je evidentní, že o tom mluví se svými kamarády ve škole.“

Kate a William se s ukrajinským prezidentem Zelenským setkali v Buckinghamském paláci v říjnu roku 2020. Za jejich vyjádření na Instagramu jim prezident veřejně poděkoval.

Královna Alžběta II. se zatím k situaci veřejně nevyjadřovala, ale podniká kroky, které ukazují její podporu Ukrajině. Soukromý dar poskytla bez veřejného prohlášení, ale s poděkováním jej zveřejnil Výbor pro katastrofické události, který v minulosti od královny přijal peněžní dar v roce 2004 po vlně tsunami a v roce 2005 po zemětřesení v Kašmíru.

Reklama

Další články

Načítám