Hlavní obsah
Článek

V době koronavirové pandemie sice nemohl vystupovat, umělecky byl prý Radek Banga (42) aktivní. „Tohle období pro mě bylo kupodivu hodně plodné. Kromě hudby jsem se věnoval psaní a vydal jsem knížku,“ rozpovídal se o své autorské tvorbě rapper, známější pod pseudonymem Gipsy.

„Už deset let přednáším pro žáky na základních školách, gymplech i na vysokých školách, a vlastně i pro dospělé. Lidé se mě proto už dlouho ptali, jestli nechci vydat knížku o svém životě. Už před pěti lety jsem přemýšlel o tom, že to není špatný nápad. Těsně před vypuknutím pandemie mě oslovilo vydavatelství, tak jsem na to kývl,“ řekl Super.cz na ochutnávce menu vytvořeného fotbalistou Lionelem Messim v americkém řetězci rockových restaurací.

A o čem je tedy kniha nesoucí název Radek Banga: (Ne)pošli to dál? „Je o mně obecně známo, že můj život byl pestrý. Je to o mém dětství a pubertě. Jak se člověk dokáže z některých věcí dostat,“ řekl nám v rozhovoru umělec neskrývající svůj romský původ, který knihu napsal bez odborné pomoci redaktora.

„Knížka prošla jen korekturou. Napsal jsem ji úplně sám. Překvapilo mě, že to ani nechtěli zredigovat,“ komentoval Banga a s úsměvem dodal: „Třeba jsem objevil novou uměleckou formu vyjádření."

V pandemii byl Banga tvůrčí i jako hudebník. Vydal prý nejvíce singlů v životě. „Vydal jsem novou sólovou desku s názvem Věci jinak. Na tento projekt jsem se připravoval dlouhé roky. Neměl jsem odvahu ji vydat, ale pandemie to uspíšila. Je to nový směr po obsahové i vizuální stránce, kterým bych se chtěl vydat,“ dodal Banga.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám