Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Narodil se jako David William Smith, po přestěhování do Los Angeles ale zjistil, že herec s tímto jménem (David Smith) už existuje. Umělecký svět a fanoušci ho tak znají jako Davida Jamese Elliotta (61), případně jako Harmona Rabba Jr., řečeného Harma, hlavní postavu z populárního seriálu JAG.

Seriál pojednává o profesi a životě členů vojenské prokuratury amerického námořnictva, vyšetřujících případy související s příslušníky amerického námořnictva.

Role Harma Elliottovi přinesla mnoho pozitivních ohlasů, hrdý byl například na reakce aktivních i bývalých vojáků.

„Nedokážu říct, kolikrát mi někdo řekl, jak je rád, že jsme si dali tu práci a postavy zobrazili autenticky a přesně, v souladu se skutečným vojenským životem. Lidé mi také často děkovali za to, že jsem vojákům, kteří jsou často považovaní jen jako součást mašinérie, vtiskl lidskou tvář,“ řekl herec webu fromthedesk.com.

V JAGu Elliott působil mezi lety 1995 a 2005 a šlo o roli, která ho proslavila po celém světě. Ještě předtím si zahrál např. v Policejní akademii 3, později také ve filmech Trumbo nebo Lansky: Příběh mafie.

Z herecké branže je i Elliottova manželka Nanci Chambers, v níž mohou fanoušci JAGu poznat postavu Loren Singer. Vzali se v roce 1992 a mají dceru Stephanii a syna Wyatta.

Reklama

Další články

Načítám