Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Od úmrtí Karla Svobody (†68) dnes uběhne přesně pět let, ale svůj odkaz po sobě zanechá navždy. Jeho nestárnoucí hity a celoživotní dílo i nadále vydělávají, a to velice slušně. Od doby, kdy si slavný skladatel v roce 2007 dobrovolně vzal život, vydělal podle deníku Blesk 106,5 miliónu korun. Tuto sumu by si měli rovným dílem rozdělit čtyři dědicové. Kromě vdovy Venduly Svobodové i jeho tři děti – synové Petr a Jakub a dcera Jana.

Zhruba šest miliónů vydělal Svobodův muzikál Golem, který v době uvedení neuspěl u kritiků, což se údajně rovněž podepsalo na autorových depresích. Okolo 60 miliónů pak vynesly jeho nesmrtelné hity a v přepočtu 25 miliónů představují výdělky z Německa. Svobodovy hity jsou totiž oblíbené i u našich západních sousedů a mnozí z tamních i mladých umělců je zahrnuje do svého repertoáru. V Německu tak není snad nikdo, kdo by neznal do němčiny upravenou verzi Včelky Máji nebo píseň Kdepak ty ptáčku hnízdo máš z pohádky Tři oříšky pro Popelku.

Reklama

Další články

Načítám