Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Viktor Zavadil (29) se proslavil rolí Jana Palacha ve stejnojmenném snímku. Nyní jej známe také jako Petra Chodounského, jednoho ze členů orlického gangu v seriálu Devadesátky, který trhal rekordy sledovanosti.

„Vzpomínám na to (natáčení) strašně rád, pro mě to bylo covidové vytržení, protože se nic nedělo a já měl vlastně jen ty Devadesátky. Byly to světlé chvilky,“ prozradil na kameru Super.cz.

V letech, kdy se orlické vraždy odehrály, byl ještě dítě, takže při studování scénáře nemohl pátrat ve vlastních vzpomínkách. „Bádal jsem na internetu, co všechno tam lze najít. U rodiny jsem se neinspiroval, ale pamatuju si ten odér devadesátek,“ řekl.

Brzy jej uvidíme také na divadelních prknech v tragédii Macbeth, kde se potkává se svými kolegy z Devadesátek. Na televizních obrazovkách se pak objeví v minisérii Podezření a ve filmu Oběť. Nabízela se otázka, zda dostává nabídky také na komediální role, protože se zdá, že od natáčení Jana Palacha je obsazován hlavně do vážnějších úloh. „Vlastně je to tak, asi mě to nikdy nenapadlo, nedošlo mi to,“ přemítal s údivem na závěr.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám