Hlavní obsah
Článek

Nádherné róby, drahé šperky, ale i smutek. Největší filmařský svátek, předávání cen Český lev v Rudolfinu, byl loni poznamenán koronavirovou pandemií, letos válkou. Přesto se filmaři rozhodli opět slavnostní večer, i když s jistými úpravami, uspořádat, aby ocenili tvůrce snímků, které v této složité době vznikly. A vy se můžete pokochat snímky dam, které se na galavečer náležitě vyfikly.

Luxusními šperky, i když zapůjčenými, se pochlubily členky akademie, herečky Aňa Geislerová (47), Jana Plodková (42) a Zuzana Stivínová (50), ta letos propůjčila svůj hlas hrdince animovaného filmu Moje slunce Mad, který byl na Českého lva ve své kategorii nominován. Zvolily doplňky od Cartiera a Plodková se Stivínovou oblékly róby od návrhářky Zuzany Kubíčkové.

Předávání cen Český lev, které letos poprvé uvádí Jiří Havelka, sám v minulosti oceněný za snímek Vlastníci, se letos muselo obejít bez červeného koberce a fotostěny. Z respektu k probíhajícímu válečnému konfliktu na Ukrajině se zrušila i afterpárty. "Rozhodli jsme se neuskutečnit společenskou část večera a uspořené finance věnovat těm, kteří je v tuto chvíli nejvíce potřebují,“ uvedl prezident pořádající České filmové a televizní akademie Ivo Mathé. Během přímého přenosu budou moci přispět prostřednictvím dárcovských DMS i samotní diváci na konto Člověka v tísni.

Reklama

Další články

Načítám