Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Válečný konflikt na Ukrajině Martu Jandovou (50) velmi zasáhl. S ruskou agresí vůči Ukrajincům se zpěvačka jen těžko vyrovnává. O to náročnější pro ni je situaci vysvětlit osmileté dcerce Marušce.

„Je těžké něco vysvětlovat. Ale těžko se dá těm informacím vyhnout, protože u nás jedou každý den zprávy. Otevřeně se s ní o tom bavíme, jen když běží nějaké hodně smutné záběry, tak nechci, aby je viděla. Její osmiletá dušička přece jen ještě není tak silná," řekla Super.cz Jandová.

Zpěvačka cítí podporu i ze strany školy. Maruška chodí do státní školy, kde se dětem nyní velmi věnují a snaží se jim situaci ozřejmit. I kvůli tomu, že školu navštěvují i ruští a ukrajinští žáci.

„Mají tam psycholožku, která chodila po třídách a všem to vysvětlovala. Je tam totiž spousta Rusů a Ukrajinců. Byla tam tedy snaha, aby škola dobře fungovala a děti nebyly psychicky zasažené. Aby se tam každé dítě cítilo vítané,“ dodala Marta Jandová.

Reklama

Další články

Načítám