Hlavní obsah
Článek

Ne jednu, ale rovnou dvě role, respektive dvojroli, si Vojtěch Kotek (36) zahrál v novém filmu Jana Svěráka Betlémské světlo. Před kamerou se setkal mj. se Zdeňkem Svěrákem (88), dlouholetým přítelem a kolegou svého zesnulého otce Václava Kotka.

Prací s Cimrmany, nejen filmovou, ale také divadelní, se Vojtovi splnil sen. „Jsem strašně rád, že se mi poštěstilo být s klukama i na place! Už to, že hraju u Cimrmanů, je sen, který jsem se ani neodvážil snít. Myslím, že táta by na mě byl pyšnej,“ svěřil se Kotek, který ve filmu ztvárnil dvojroli Matěje a Mária.

Film vypráví příběh stárnoucího spisovatele Karla Šejnohy (Zdeněk Svěrák), kterému už psaní nejde jako dřív. Nedokončené povídky se mu hromadí v hlavě a jejich postavy vylézají na denní světlo a dožadují se, aby autor pokračoval v ději.

„Moje postava, o které Šejnoha píše, si v určitou chvíli uvědomí, že by mohla být psaná možná ostřejší tužkou, a že by měla získat pár ostřejších rysů, jako takový střelec,“ vysvětlil Kotek, který se ve filmu snaží jako fotograf zapůsobit na lékárnici Vendulu, kterou hraje Tereza Ramba.

„My už jsme spolu párkrát točili, známe se dlouho a máme i nějakou partnerskou minulost, takže to je zábavné, když se může člověk opřít o něco, co už s tím druhým prožil,“ řekl Kotek s tím, že ve scénáři měli předepsány i drobné spory. „Ty dvě postavy spolu mají docela dost hádek, a ne že my bychom se neustále hádali, ale někdy se to taky stalo, takže máme z čeho čerpat. Dělám si legraci, s Terezou jsme hlavně dobří přátelé, což je vždycky fajn,“ dodal herec.

Snímek Betlémské světlo uvádí do kin 10. 3. společnost Bioscop.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám