Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Známe ji jako návrhářku velmi specifických kousků, které leckdy spíše než oblečení připomínají výtvarné dílo. Liběna Rochová svoji tvorbu propojuje s dalšími aspekty umění, i její přehlídky jsou velkým vizuálním zážitkem.

Teď na ni ale čeká velká výzva, kterou si pro ni připravil choreograf Yemi A.D., s nímž už v minulosti spolupracovala právě na přehlídkách. Jde o představení Bohemian Gravity pro Národní divadlo. "Poprvé navrhuji kostýmy pro balet. Byl to vždycky můj sen. Pro divadlo už jsem pracovala, ale tohle je specifické. Je jasné, že při baletu na sobě nemohou tanečníci mít brnění. Musím se jako designér přizpůsobit. Hlavně mě to ale baví," řekla Super.cz.

Návrhy a střihy má hotové, ještě se čeká na některé látky, aby bylo na premiéru 31. března. Baletu a tanci by se Liběna ráda věnovala i dál. "Pohyb mám moc ráda. Kdysi jsem závodně tančila a pořád si doma tančím, když mám náladu. Tu profesi obdivuju a často na své výtvarné přehlídky nepoužívám modelky, ale tanečnice. Mám pocit, že to líp vynikne. A příští rok bych byla tou tanečnicí i já," slibuje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám