Hlavní obsah
Článek

Známé osobnosti jako je Jude Law, Gwyneth Paltrow nebo Stella McCartney oplakávají smrt Adrienne Greenway (†25), velmi silné ženy, která zemřela kvůli zákeřné a dosud zcela neobjasněné nemoci.

Mladá Britka trpěla progerií – nemocí, která způsobuje předčasný a urychlený rozvoj stařeckého vzhledu a typických chorob stáří se zkrácením délky života. Lidé s touto nemocí se většinou nedožijí puberty, ale Adrienne ji prošla. Lékaři proto chtěli dívku pečlivěji vyšetřit, aby zjistili, zda nemá jinou nemoc. Toho se už nedočkali ani oni, ani Adrienne.

Inspirující žena si za svůj krátký život zasloužila obdiv mnoha celebrit. Věnovala se charitě, pro kterou získala mnoho finančních a materiálních prostředků, a také ráda cestovala. Dokonce se spřátelila se Stellou McCartney, která pro ni navrhovala šaty.

„Jednou se setkala se Stellou a vyměnily si čísla. Stella jí potom zavolala a oznámila jí, že jí šije šaty,“ vzpomíná dívčina matka Allison.

„Ráda konala dobré skutky. Vždycky říkala, že jedna z dobrých věcí na její nemoci je to, že si může kupovat krásné oblečení mnohem levněji, protože jí stačí dětská velikost. Byla inspirací. Inspirovala každého, koho potkala, byla to krásná dívka," říká Allison.

Adrienne zemřela začátkem měsíce na zápal plic. Pohřbu se zúčastnil herec Jude Law se Siennou Miller, který truchlící rodinu svým příjezdem ohromil. „Jude pro nás představuje věž síly. Nemusel říkat nic, ale vystoupil a řekl, že si zapamatoval všechny šťastné chvilky, které spolu prožili,“ prohlásili zarmoucení rodiče.

Adrienne, z jejíž odvahy a životní síly by si měli vzít všichni příklad, opustila dvě sestry – Hayley a Lindsay, matku Allison a nevlastního otce Jima.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám