Hlavní obsah
Článek

Modelka a ředitelka Miss Czech Republic Taťána Makarenko (34) poprvé na kameru promluvila o situaci na Ukrajině. Třesou se jí ruce kvůli každodennímu stresu. Každé ráno po probuzení se bojí, jestli ruská vojska nezaútočila na její rodnou Oděsu, kde stále žije většina její rodiny včetně tatínka.

"V tuto chvíli je v Oděse klid, ale co je dnes, samozřejmě nemusí být zítra. Mám obrovský strach," řekla Super.cz Makarenko. Jejího bratra už na vojnu odvedli. "Bratr mi neodepsal na zprávy, měla jsem velké obavy, ale měl by být podle mých informací v pořádku. Není nasazen v první linii, ale čekají někde v zákopu na příkazy," vysvětluje Taťána s tím, že její tatínek zatím do války nemusel.

"V tuto chvíli odvedli hlavně mladé, na tátu ještě nepřišla řada. Je mu ale jen 54 let, takže je pravděpodobné, že ho naverbují také," upřesnila.

Rodina dál zůstává v její rodné Oděse. "Samozřejmě, že o tom s maminkou přemýšlíme. Je to ale komplikované, část rodiny včetně babičky je vážně nemocná," vysvětluje Taťána s tím, že rodinu finančně už léta podporují a pochopitelně v tom nebudou přestávat.

"Moje rodina je hodně chudá. Platíme jim hlavně lékařskou péči, operace. Na Ukrajině je to jako v Americe. Pokud nemáte pojištění, neošetří vás. S tím jim hodně pomáháme," dodala Makarenko.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám