Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Byli jsme na jeho tréninku, takže jsme moderátorovi Petrovi Vágnerovi (46) samozřejmě drželi palce, když vyrazil do Alžírska na náročný závod. Povedlo se. "Sahara Triathlon North Africa s Ironman distance zdoláno," ozval se Super.cz.

Má za sebou 3 800m plavání v saharské oáze ve 14 stupních Celsia, 180 kilometrů na kole, na silnici, která končila někde daleko v poušti, a nakonec 42km maraton v písečné Sahaře! ‍"Vše jsem zvládl celkem za 15,5 hodiny, ale čísla nejsou vůbec důležitá, jsou mnohem lepší sportovci a atleti než já. Já si plnil pouze svůj velký sen. Svým dětem Lilli a Samovi jsem ve svých 42 letech dal slib, že jednou toho Ironana dám, a teď ve 44 letech jsem ten slib splnil," svěřil.

"Celá moje příprava na závod v Alžírsku trvala pouhé tři měsíci. Před lety mi Lucie Černá Šilhánová napsala, že to nejde, že je to nereálné za tak krátkou dobu, že jako bývalá plavkyně o tom něco ví atd... A světe, div se - jde to! Je to jenom o hlavě. A s tím jsem do závodu Thriatlon Ironman distance v Alžírsku šel," doplnil Vágner, který právě plavání trénoval v zimě v ledové Vltavě.

"Nikdy předtím jsem neuplaval v kuse více jak 2 km, neujel na kole více jak 30 km v kuse a teď triatlon v Alžírsku. Prostě pecka a neskutečný zážitek, přestože jsem si tady užil déšť, vítr, vysoké teploty, a dokonce i písečnou bouři! Ale jsem rád, že jsem si vybral zrovna tuhle destinaci, tohle neskutečné místo v poušti," vyprávěl nadšeně.

Děkuje také své přítelkyní Silvii Vlčkové za velkou podporu, přízeň a důvěru. "Ty tři měsíce nebyly vůbec jednoduché. Trénovat dvakrát denně, chodit do práce moderovat Sport na CNN Prima News, vlastní pořad 'Co Čech, to trenér!' a ještě se věnovat dětem, ale dali jsme to," uzavřel s tím, že s partnerkou, která ho na závod doprovázela, mají v plánu po Alžírsku ještě nějaký čas cestovat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám