Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rodina diamantového magnáta Lva Levieva podala žalobu na Simona Levieva (originálně Shimona Hayuta) za údajné předstírání, že je členem jejich majetné rodiny.

„Hvězda“ pořadu Podvodník z Tinderu z dílny Netflixu má podle dokumentu, který získal deník E! na krku obvinění z vydávání se za člena rodiny Levievových. Údajně tím chtěl přilákat ženy na seznamovací aplikaci Tinder a následně své oběti obral o miliony dolarů.

V prohlášení dcery izraelského diamantového magnáta Lva Levieva zaznělo: „Shimon Hayut je podvodník, který ukradl identitu naší rodiny a pokusil se zneužít naše dobré jméno k podvodům za miliony dolarů,“ uvedla pro E! Chagit Leviev a dodala: „Nemá žádný vztah k rodině Levievových a nemá žádné spojení s naší společností LLD Diamonds.“

Sama nepůsobí v žalobě na pozici žalobce, ale těmi jsou její příbuzní z rodiny: Zevulum Leviev, Ayelet Leviev Jacobson, Ruthy Leviev Yelizerov a Hagit Sofiev Leviev. Žaloba podaná v izraelském Tel Avivu ve svém textu uvádí, že Simon vytvářel falešná prohlášení, že je synem Lva Levieva a pobíral díky tomu četné výhody včetně materiálních. Zároveň podváděl, falšoval a ubližoval ženám, mužům a podnikům po celém světě přičemž se „vydával“ za člena jejich rodiny a využíval jejich „bohaté“ pověsti.

Dále rodina obviňuje Simona, že bez jejich vědomí použil fotku Leva a Ayelet a sám se na snímek přidal pomocí grafických programů. „Upravenou fotografii předkládal ženám a mužům jako důkaz, že je součástí rodiny, a učinil tak, aby vytvořil osobní zisk a uvedl veřejnost v omyl,“ zní v dalším bodě dokumentu.

Obvinění v žalobě zahrnuje pomluvu, narušení soukromí a porušení ochranných známek. Rodina Levievů považuje Simonovo chování za opovrženíhodné, očerňující a ponižující. Advokát rodiny Guy Ophir uvedl pro deník E! News, že je to jen první z mnoha dalších žalob.

Zástupce Simona uvedl pro stejný deník: „Simon věří, že rodina se pouze snaží o publicitu kvůli velkému úsměchu pořadu. Simon změnil své jméno už v roce 2015 a věří, že u soudu bude žaloba smetena ze stolu.“

Podle dokumentu měl Simon obrat o více jak 10 milionů dolarů několik žen po celém světě tím, že je přiměl vzít si úvěry a kreditní karty na jejich jméno a peníze mu půjčit v údajné svízelné situaci. Navrácení částek už ovšem neproběhlo.

Hayuta odsoudili v Izraeli n 15 měsíců vězení za podvody, ale už v květnu roku 2020 byl po pěti měsících z vězení propuštěn a nyní se brání všem obviněním slovy: „Nejsem podvodník a nejsem falešný. Lidé mě neznají a už mě soudí. Jsem největší gentleman na světě,“ řekl pro Inside Edition.

V tuto chvíli Simon randí s modelkou Kate Konlin a připravuje vlastní randící show. „Byl jsem jen svobodný muž, co chtěl potkat pár holek na Tinderu. Byl jsem překvapený, kolik žen mě chtělo a kolik jich bylo ochotno za mnou cestovat, aniž by mě znaly. Nejsem žádné monstrum, které se ze mě všichni snaží udělat.“

Reklama

Další články

Načítám