Hlavní obsah
Článek

Začaly se objevovat informace, že jsou ruské děti a studenti na školách terčem šikany, a to nejen od dětí, ale i od samotných kantorů. K tématu se pro Super.cz před pár dny vyjádřila třeba moderátorka Eva Decastelo (45). Dvojnásobnou maminkou je také modelka Simona Krainová (51), která má doma školou povinné syny Maxe a Bruna. I jejich domácnost je zprávami o konfliktu na Ukrajině otřesena.

„Vzhledem k tomu, že je to všechno čerstvé, tak jsme doma stejně jako celý svět v šoku. Mám paní na domácnost, která je z Ukrajiny. Přišla, měla úplně oteklé, červené oči. Vykládala mi o tom, jak je celá její rodina na Ukrajině a všichni jí volali, že mají strach,“ svěřila Super.cz.

O šikaně Rusů už od svého okolí slyšela. „Mám spoustu ruských přátel, kteří mi včera volali se strachem, že je ve škole šikanují, že učitelé nechtějí učit. Trhá mi to srdce. Nechápu, jak se jako lidi můžeme k sobě takhle chovat. Je to úplný hnus,“ přemítá Simona Krainová.

Modelka je ráda, že u nich na škole se učitelé postavili k situaci čelem. „Maxík má dva ruské spolužáky a včera přišel ze školy a říkal mi: Maminko, já je bráním. Paní učitelka je totiž dopředu upozornila na to, aby na ně nebyli zlí, aby předešla nějakým konfliktům,“ vysvětluje. „Myslím, že děti mají mnohdy víc rozumu než my dospělí, bohužel,“ dodává modelka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám