Hlavní obsah
Článek

Doma není nikdo prorokem, takže to, že ve Spojených státech roky dlouhodobě spolupracoval s Kanyem Westem (46) i dalšími známými umělci a byl porotcem prestižní talentové soutěže The World's Best, kde byly hlavními hvězdami Drew Barrymore (49), Faith Hill a RuPaul, je sice pěkné, ale Yemi A.D. chtěl dokázat něco, co by mohli lidé naživo vidět i v jeho rodné zemi.

Tím bude multimediální představení Bohemian Gravity, které ve slavnostní premiéře uvede Národní divadlo 31. března. "Mám z toho, že mě oslovili, velkou radost. Je fakt, že když se lidi o mojí práci v zahraničí něco dočtou, nemají šanci to třeba vidět, leda ve videu. A ta živá kultura, performance, je řemeslo, které se lidi musí naučit, všechno do sebe musí zapadat. Máme i digitální scénu, která není v Národním divadle úplně běžná," řekl Super.cz choreograf, přičemž ve videu prozradil o projektu i svých dalších pracovních aktivitách ještě více.

Nás ovšem zajímal také další projekt, jehož má velkou šanci být součástí. Letět na cestu kolem Měsíce! "Přihlásil jsem se na vesmírnou misi, kterou dává dohromady japonský miliardář Jusaku Maezawa, který vymyslel, že si pronajme raketu od Elona Muska a měl by vzít osm umělců na cestu kolem Měsíce. Přihlášených bylo asi milion, teď jsem v závěrečné dvacítce," prozradil Yemi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám