Hlavní obsah
Článek

Někdejší hvězda seriálu Pobřežní hlídka a filmu E.T. Mimozemšťan Erika Eleniak se narodila v Kalifornii, ale má ukrajinské kořeny. Se zděšením tak sleduje, jak ruská okupační vojska útočí na Ukrajinu.

Její pradědeček Wasyl patřil k prvním imigrantům, kteří se přestěhovali do Kanady kvůli komunistickému útlaku. „Byl jedním z velkých mužů, který pomáhal Ukrajincům najít lepší život a emigrovat do Kanady. Jsme hrdí Ukrajinci. Stojíme s Ukrajinou,“ nechala se slyšet herečka.

„Moji prarodiče z matčiny strany utekli z Estonska a nechali rodinu „za železnou oponou“, kde pak žili v táboře v Německu, dokud nedostali povolení přijet do USA,“ popisovala dále historii svého rodokmenu.

Současná situace ji tak velmi zasáhla. „Mám rodinu na Ukrajině i v Rusku. Moje srdce je zlomené, že tolik lidí stále trpí pod režimem jednoho muže,“ prohlásila.

Herečka vyzvala všechny, aby se podíleli na pomoci lidem, kteří jsou zasaženi válkou, „Toto je čas, který potřebujeme, abychom všichni povstali a využili naše mocné hlasy a kolektivní energii na pomoc těm, kteří trpí. Děkuji za vaši podporu,“ napsala na sociální síti.

Erika Eleniak, která v roce 1989 pózovala pro Playboy, vyletěla ke hvězdám raketovou rychlostí. Po uvedení prvních dílů Pobřežní hlídky se z ní v 90. letech stal sexsymbol. Coby sexy plavčice Shauni McClain byla magnetem pro diváky. Velmi slibně nakopnutou hereckou kariéru ale později utopila v béčkových filmech a seriálech nevalné úrovně. Půvaby si ale dodržuje dodnes.

Reklama

Další články

Načítám