Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ředitelka Miss Czech Republic Taťána Makarenko (34) má nové zprávy od své rodiny na Ukrajině. Bohužel jsou doslova katastrofální. Jeden z jejích nejbližších, milovaný bratr, musí do války.

"Bráchu teď odvezli na vojnu, naverbovali ho. Jsem strachy bez sebe," řekla Super.cz zoufalá Makarenko, jejiž rodina žije v ukrajinské Oděse.

Odvod do boje proti Rusku hrozí také jejímu tatínkovi. "Byla vyhlášena kompletní mobilizace, tedy všichni ve věku 18-60 let jsou povoláni do boje. Tatínkovi je 55 let," má velký strach ředitelka Miss.

"Můj táta a nevlastní bratr již v létě pomáhali ukrajinským vojákům. Táta pomáhal už v roce 2014, kdy byl k vojákům naverbován," dodala Makarenko, která bohužel v tuto chvíli nedokáže rodině pomoci jinak než finančně.

Ráda by je dostala do Česka, ale není to možné. "Je tam stanné právo, nikam nemůžou," dodává smutně Taťána.

Makarenko žije v Česku od dětství. Její rodiče se rozvedli a maminka společně s tehdy devítiletou Taťánou odcestovala z Ukrajiny do Česka, kde obě stále žijí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám