Hlavní obsah
Článek

Zapadlá hvězdička osmdesátých let Eva Hurychová (61) se před několika lety světu svěřila, že ji její druhý manžel Jiří Mošner fyzicky napadal a psychicky týral. Napsala o svých životních peripetiích knihu a dokonce se svou zpověď rozhodla zveřejnit v pořadu 13. komnata. Jenže Jiří Mošner televizi, která jej v roce 2007 odvysílala, zažaloval a spor vyhrál.

O tom, jak jí její muž ubližuje, se Eva Hurychová bez servítků rozpovídala: „Fyzicky mě napadl v podstatě třikrát, kromě toho, že do mě nesčetněkrát a velmi často hrubě vrážel lokty. Poprvé mě napadl krátce po svatbě, ale to nebylo ještě tak vážné. Potom mě před dětmi surově udeřil do obličeje. A potřetí mi dal nebezpečnou ránu do krční tepny."

Ale to prý nebylo to nejhorší. „V mém případě byl stěžejní psychický teror. Slovní výpady byly vůbec nejhorší. Urážel mě kdykoliv a kdekoliv. Doma mi často říkal, ať táhnu s hadrem do kuchyně, že jedině tam patřím, že ho nezajímám, že mě nesnáší a že jsem nula," vzpomínala v dokumentu Eva.

Jenže. Jiří Mošner se rozhodl bránit, televizi zažaloval a vyhrál. Podle rozsudku byl neprávem označený za osobu s duševní poruchou, která ve vztahu k bývalé manželce používá výhružky, násilí a terorismus. A toto označení prý Mošnerovi způsobilo citovou újmu. Vrchní soud v Praze proto rozhodl, že Česká televize se musí Jiřímu Mošnerovi omluvit a jako odškodné zaplatit částku 150 tisíc korun.

Reklama

Další články

Načítám