Hlavní obsah
Článek

Princ Felix Dánský (19) je druhorozený syn dánského prince Joachima a jeho první ženy Alexandry Manley, dnes kněžny z Frederiksborgu. A protože je až osmý v linii s nárokem na dánský trůn, může se věnovat, čemu chce. Třeba i modelingu.

Fešný mladík nafotil snímky pro novou kolekci šperkařského domu Georg Jensen a vzbudil celkem rozruch. Jde o jeho debut v modelingové kariéře a zdá se, že se konečně našel.

Minulý rok zahájil Felix vojenský výcvik, ale školy nechal už po dvou měsících s tím, že to není pro něj. Raději tak bude kráčet ve šlépějích staršího bratra Nikolaie (22), který už je v oboru zběhlejší. Minulý měsíc pózoval dokonce pro skandinávský Vogue.

Nikolai se poprvé objevil na mole v roce 2018 v rámci londýnského týdne módy, kde šel přehlídku pro značku Burberry. Uchvátil módní svět a navázal spolupráci s luxusními značkami. A protože pochází z královské rodiny, ze světel reflektorů není ani trochu nervózní.

„Jsem zvyklý na novináře a kamery. Jsem veřejně známou osobností celý život,“ uvedl v rozhovoru pro březnové číslo Vogue mladík, kterého studium aktuálně zavedlo do Paříže.

A jak se jeho urozená rodina tvářila na rozhodnutí, že bude modelem? „Nikdo nebyl proti. Samozřejmě jsem to musel obhajovat, ale to bych musel i cokoliv jiného,“ dodal kudrnatý krasavec.

Reklama

Další články

Načítám