Hlavní obsah
Článek

Tým českého čtyřbobu se bohužel nekvalifikoval ani do závěrečné čtvrté jízdy a skončil na 21. místě. Posádce ve složení Dominik Dvořák, Jan Šindelář, Jakub Nosek, Dominik Záleský chybělo k postupu mezi dvacítku účastníků finálového kola 29 setin sekundy, a tak se poslední olympijský den nesl pro Česko spíš ve znamení neúspěchu. I tak si ale čeští bobisté zaslouží potlesk za bojovnost.

„Grande finále bohužel ani zdaleka nedopadlo podle našich představ. Vezeme si ze čtyřek hořké 21.místo, ale s vědomím, že jsme všichni odevzdali maximum. A že to někdy nevyjde, to se holt stává i těm nejlepším z nás. Prohry jsou od toho, aby nás posílily, proto hlavu vzhůru, jedeme dál,“ komentoval výkon svého týmu na sociální síti brzdař Jakub Nosek.

Neúspěch tedy bere sportovně, ostatně sám ví, že jsou i horší věci. Život se s ním totiž nemazlil. Ve dvou a půl letech prodělal meningitidu a skoro ohluchnul. Na pravém uchu přišel o sluch na 99 %, na levém, na kterém nosí naslouchátko, na 85 %.

A zatímco jiné by handicap odradil, Jakub se jím nenechává omezovat. Než přesedlal k bobu, věnoval se atletice a jeho svaly obdivují fanynky už nějaký ten pátek. Nebojí se je ostatně vystavit na odiv ani na sociální síti.

Díky svalům a sexy úsměvu pozornosti žen rozhodně neunikl, dámy ale mají smůlu. Jakub se loni v červenci stal poprvé otcem. S partnerkou přivítali na svět dcerku Viktorii.

Vystoupení českých bobistů bylo také jedním z témat posledního dílu studia Ledový Peking na Sport.cz.

Související témata:
Čtyřboby

Reklama

Další články

Načítám