Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnes je jeho velký den. Jan Přeučil (87) 17. února slaví své úctyhodné 85. narozeniny. Při této příležitosti měl být představený v kině Lucerna životopisný dokument, který o herci, rétorovi, dabérovi a kantorovi více než rok natáčel režisér Artur Kaiser. Premiéra byla ale v ohrožení. Zloději totiž dva dny před premiérou ukradli paměťový disk i s počítačem střihači z auta.

„Náš kolega kameraman - střihač, který vezl do Lucerny záznam na zkušební projekci, si nechal bohužel počítač i s flash diskem v autě a šel si něco zařídit. Když se vrátil, byla technika v hodnotě 100 tisíc korun pryč. Auto pachatel vykradl v parkovací zóně,“ prozradil spoluautor námětu a průvodce dokumentem René Kekely.

Producenti Jana Kaiserová a Artur Kaiser byli ze situace v šoku. „Naštěstí máme záložní disk, kde je záznam s dokumentem zálohován a pozvaní diváci tedy o premiéru nepřijdou. Jen kolegovi vznikla značná škoda a nyní s policií krádež řeší,“ podotkl Kaiser, který obsadil Přeučila i do svého velkofilmu Cirkus Maximum, který půjde v říjnu do kin.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám