Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V New Yorku začal týden módy a hned mezi prvními se představila návrhářka Tia Adeola, jejíž modely obléká například zpěvačka SZA či modelka Gigi Hadid.

Kolekce pro podzim 2022 byla plná průhledných materiálů, volánů, ale měla upozornit i na to, že život není vždy rájem. „Tyto show jsou příležitostí přivést mé publikum a mou komunitu i každého, kdo mě podporuje, do mé mysli,“ uvedla Adeola pro časopis Bazaar v zákulisí: „Vybírat místo, vlasy, make-up, najít harfistku na úvod, chtěla jsem ztělesnit zážitek z černé renesance.“

Adeola se narodila v Nigérii, byla vychována v Londýně a studovala v New Yorku. Inspiraci ovšem čerpá hlavně ze svých kořenů. Ve své rodné Nigérii také podporuje hnutí proti policejní brutalitě s názvem End SARS. Aktivistické tendence promítá i do svých kolekcí.

Poprvé se na týdnu módy v New Yorku ukázala v roce 2019 a i letošní kolekci pro ni předváděli modelové a modelky různých věkových skupin, velikostí a nechyběla ani těhotná dáma.

Část kolekce si můžete prohlédnout v galerii.

Reklama

Další články

Načítám