Hlavní obsah
Článek

Teprve patnáctiletá ruská krasobruslařka Kamila Valieva je hvězdou letošních Zimních olympijských her. Za svůj výkon na ledě si vysloužila zlatou medaili, a ne nadarmo se jí přezdívá Miss Perfect.

O tom, že bude svou zemi reprezentovat na olympiádě, snila už od tří let a krasobruslit začala v pěti. A aby toho nebylo málo, stihla už přičichnout i k modelingu. Kromě spolupráce se sportovními značkami pózovala například pro ruský Vogue. Jak jí to šlo v roli modelky, se můžete podívat ZDE.

Na Instagramu se náctiletá sportovkyně dělí o střípky z tréninků i osobního života. Přiznala ale, že se přece jenom cítí trochu pod tlakem.

„Určitě cítím tlak, protože je to moje první sezóna mezi dospělými krasobruslaři. Věřím ale, že ho zvládám dobře. Někdy mi pomáhá k lepším výkonům,“ nechala se slyšet.

„Byla jsem ze soutěže trochu nervózní, ale je mi ctí být součástí olympiády. Snila jsem o tom už od tří let. A můj dětský sen se mi splnil,“ dodala.

Kamilin sen se ale může rychle rozplynout. Potvrdilo se u ní totiž podezření z dopingu. Patnáctiletá závodnice měla v prosinci při národním šampionátu v Petrohradu pozitivní test na zakázanou látku trimetazidin.

Rusko přitom už tak nesmí kvůli dopingovým skandálům na olympijských hrách používat svoji vlajku ani hymnu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám