Hlavní obsah
Článek

Modelka Hana Mašlíková (41) si pořídila štěně jednoho z nejnáročnějších plemen vůbec, Louisianského leopardího psa. Co bude proboha Hanka dělat se psem, který je původně určen na střežení farem, lov divoké zvěře a práci s dobytkem? Navíc už jí jednou omylem uvízl v zamčeném autě.

"Leopardího psa jsem se chystala pořídit dva roky. Všechno o něm mám nastudované. Chtěla jsem ke dvěma čivavám, které jsou spíš kočky, konečně pořádného psa. Navíc je vhodný ke koním, na kterých jezdím," řekla Super.cz Mašlíková. Čivavy Mini a Pikolo jej ovšem nepřivítaly zrovna vřele a nový přírůstek jménem Drago s nimi ani nemůže nechat o samotě.

"Déle než na hodinu bych si je netroufla nechat společně doma. I tak jsou čivavy v obýváku a Drago v kuchyni, která je oddělená zamykacími dveřmi," přiznala Hanka. "Drago není agresivní, ale už teď váží sedmnáct kilo a čivavy jen kolem kila. Stačilo by, kdyby si s nimi začal hrát," připouští. "Ale Mini už se k němu občas vplíží do pelíšku," usmívala se.

"Leopard je hodně inteligentní, ale má svoji hlavu. Proto s ním už teď začínám chodit na tréninky, aby mě poslouchal," přiznala. Se všemi třemi psy vyrazila do psího salónu, kde čivavám vybírala oblečky a leopardovi domlouvala stříhání drápků. "U malých to zvládnu, ale s ním budu muset chodit k odborníkům," upřesnila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám