Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jejím hlasem mluvila seriálová Angelika, ale na rozdíl od její filmové představitelka Michelle Mercier o ni režiséři pořád stojí. Herečka Libuše Švormová ve svých čtyřiasedmdesáti pořád na divadle i ve filmu svádí muže a za svoje vrásky se nestydí. "Ale taky mám o dvacet kilo víc než v době, kdy jsem Angeliku dabovala," mávla rukou Švormová.

"Myslím, že klíč je v tom, mít energii a jestli přitom vypadáte hůř anebo lépe, nesmíte řešit," řekla Super.cz Švormová. "Proti vráskám se dá leccos udělat, ale všechno také ne. Kdyby americké hvězdy, které mají neomezené finanční prostředky, mohly omládnout, určitě by to udělaly. Ale nemládnou a stárnou jako my. Mnohým je to naopak k užitku," míní Švormová. "Když jsem hrála v televizním filmu Tchyně a uzený, měla jsem být vyloženě odporná babice. A tam se moje vrásky hodily," říká s nadhledem.

Herečka si udržuje štíhlou postavu a problémy jí to nedělá. "V určitém věku mi přestalo dělat dobře přejídání. Když to jednou za čas udělám, cítím, že je to špatně. Ani ne tak kvůli váze, ale kvůli životnímu pocitu. Člověk má jíst do polosyta a pít do polopita. Kde jsou ty doby, kdy jsme flámovali celou noc a ráno šli na zkoušku nebo natáčení. To už nejde," konstatovala. "Mně bliká někde vzadu v hlavě kontrolka, abych včas odešla a byla ráno svěží," smála se.

Švormová si i ve svém věku nemůže stěžovat na práci. Hraje i romantické scény v novém filmu Školní výlet, kde tvoří pár se Stanislavem Zindulkou. A muže svádí i na divadle. "Už patnáct let hrajeme s Květou Fialovou a Naďou Konvalinkovou ve hře Štika k obědu, kde svádíme sluhu. Tenkrát nám to přišlo věkově adekvátní a vidíte, hrajeme to pořád. A představení mám i patnáctkrát do měsíce, většinou zájezdových," vypočítala Švormová, která by mohla jít příkladem leckterým ženám svého věku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám