Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Veronika Gajerová (48) se narodila do rodiny filmového režiséra a herečky. Původně se sice chtěla stát tanečnicí, ale ze zdravotních důvodů se tento její sen nemohl uskutečnit a Veronika se rozhodla pro herectví.

V roce 1985 absolvovala Státní konzervatoř Praha a následovalo působení nejdříve v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, poté v Divadle E. F. Buriana v Praze. Přes čtyřleté působení v divadle Labyrint nakonec v polovině devadesátých let zakotvila v Městských divadlech pražských, kde působí dodnes.

Ani televizní role se jí nevyhýbaly. Na filmovém plátně debutovala ve filmu Housata, do povědomí diváků se pak dostala především rolí Hanky Duškové v seriálu Bylo nás šest. Nezapomenutelná je také její role Vlasty ve filmu Copak je to za vojáka, kde si zahrála po boku Jiřího Langmajera coby proutníka Kouby. V posledních letech se objevila například v seriálech Ordinace v růžové zahradě nebo Dobrá čtvrť, zahrála si i v Herzově filmu Habermannův mlýn. Vedle herectví je nedílnou součástí Veroničiny práce také dabing.

Na profesní život si Veronika nemůže stěžovat, v osobním životě je to horší. Několik let žila s hercem Pavlem Křížem, později byl jejím dlouholetým partnerem režisér Petr Kracík, s nímž má dvě děti, syna Kryštofa a dceru Elišku. Jenže Kracík dal nakonec po sedmnácti letech partnerství přednost mladší Tereze Kostkové, což Gajerovou velmi zasáhlo. Přiznala totiž, že svatba byla doslova na spadnutí. "Když jsem čekala Kryštofa, chodili jsme s Petrem do kostela na přípravu," řekla v jednom z rozhovorů. Veronika Gajerová je stále svobodná, žije v Praze a své soukromí si střeží.

Reklama

Další články

Načítám