Hlavní obsah
Článek

Bára Srncová (42) se narodila do umělecké rodiny v Praze. Otec Jiří Srnec byl zakladatel Černého divadla, maminka Emma Srncová byla malířkou. Divadlo však bylo pro oba rodiče časově náročné a Báru vychovala její babička.

Protože po rodičích zdědila herecký talent, byla Barbora hned napoprvé přijata na Státní konzervatoř v Praze, po jejímž absolutoriu následovalo působení v Divadle Vítězslava Nezvala v Karlových Varech, v Černém divadle Praha nebo v divadle Ta Fantastika.

Neminuly ji ani televizní role. Už jako malá holčička vystupovala v televizním pořadu pro děti Hrajte si s námi, první filmovou roli dostala ve svých dvanácti letech ve snímku Jako zajíci. Významnou roli ztvárnila také v seriálu Případy detektivní kanceláře Ostrozrak. Nejslavnějším televizním počinem sympatické herečky však byla nezapomenutelná Rampepurda v oblíbeném seriálu Bylo nás pět, kterou si v pětadvaceti letech zahrála a na jejíž natáčení dodnes vzpomíná.

„Hrozně jsme si to všichni užívali. Nevím, jestli to bylo víc prostředím, ve kterém jsme hráli, nebo samotnou látkou, která byla krásná – a režisér Karel Smyczek byl přímo skvělý. Mít ten punc, že jsem Rampepurda rampepurďácká na celý život, je docela fajn. Byla to vlastně moje nejmilejší role,“ přiznala Bára v jednom z rozhovorů.

Prvním manželem Barbory Srncové byl Švéd Kaare Kvevik, s nímž má patnáctiletou dceru Emmu. Do druhého manželství vstoupila s českým hercem a zpěvákem Petrem Rajchertem. Žijí v Praze, kde se Bára kromě herectví věnuje, stejně jako její matka, malování.

Reklama

Další články

Načítám