Hlavní obsah
Článek

Krásných žen je na světě mnoho. Patří mezi ně i úspěšné modelky, pro které je jejich vzhled důležitý, neboť je na něm postaven jejich příjem. Tyto hvězdy módního průmyslu jsou mladé, svěží a žádoucí. Německá modelka Veruschka von Lehndorff mezi ně také patří, i přesto, že je jí úctyhodných dvaasedmdesát let.

Modelka, herečka a umělkyně, která byla ikonou šedesátých let, nedávno předvedla svou ladnou chůzi po mole na Berlínském týdnu módy, na němž se objevila v překrásné kolekci od návrhářky Anji Gockel po boku mladičkých manekýn, které by mohly být jejími vnučkami.

Při pohledu na její perfektní postavu, ladné pohyby a neutuchající sexappeal by Veruschce nikdo její věk nehádal. Během přehlídky na sebe strhla většinu pozornosti a stala se hvězdou večera.

Veruschka, která se narodila jako Vera Gottliebe Anna von Lehndorff, již v útlém dětství přišla o otce, hraběte von Lehndorffa. Ten byl v roce 1944 popraven za přípravu atentátu na Adolfa Hitlera. Veruschka, matka a sestry strávily zbytek války v pracovních táborech.

Po válce ji na ulici oslovil jistý fotograf a nabídl jí možnost stát se modelkou. Tehdy 185 centimetrů vysoká dívka souhlasila a netrvalo dlouho a zařadila se mezi nejznámější a nejkrásnější tváře své doby.

I přesto, že svět modelingu opustila před více než 35 lety, čas od času se objeví na některé z přehlídek, a vždy je za hvězdu.

Reklama

Další články

Načítám