Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na svém kontě má nespočet rolí. A není snad nikdo, kdo by si ji nepamatoval jako Blanku z filmu Páni kluci nebo z komedií Pátek není svátek a Brácha za všechny prachy. Herečka Magdalena Reifová (58) se dnes věnuje především dětské tvorbě. A coby Majda z Kouzelné školky vychovává skrze televizní obrazovky již několikátou generaci dětí.

„Většinou hraji pro děti, píšu a teď už se snažím být v klídku a hrozně mi to vyhovuje. Píšu si do Kouzelné školky i scénáře, a ještě píšu dětské knížky, když se podaří,“ svěřila se Super.cz herečka, která se na filmovém plátně objevovala v 80. a 90. letech. Ve chvíli, kdy se začala objevovat na obrazovce v dětském pořadu, dospělé role ustoupily.

„Jednou přišla nabídka, málem jsem dostala hlavní dospěláckou roli, ale pan producent řekl, že ta paní z Kouzelné školky nemůže přitáhnout diváky do kina, takže jsem o roli filmovou přišla,“ svěřila se herečka, která je však za svou práci s dětmi vděčná. Vedle natáčení pořadu se věnuje i divadlu pro děti a v posledních měsících také svému malému vnukovi.

„To, co dělám, dělám ráda. Práce s dětmi mě hrozně baví, a čím jsem starší, tím je to víc a víc,“ dodala herečka, která byla hostem podcastu V českém znění. Spolu s kolegou Zdeňkem Mahdalem vzpomínala na dabování oblíbeného seriálu Chůva k pohledání, ve kterém propůjčila hlas hlavní hrdince.

Reklama

Další články

Načítám