Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zkušeného herce, původem z Nového Bohumína, známého třeba z jedné z hlavních rolí v komedii Ostravak Ostravski, nebo z dramatu Taxi 121, teď vídáme v seriálu ZOO. Dušan Sitek má za sebou i natáčení hudebních videoklipů. A v těch hodně překvapí.

Vybrala si ho zpěvačka Ewa Farna jako hlavní postavu do videoklipu Z nálezů a krás (2015). Jde i o název krámku, který si vrátný otevřel, a jeho každodenní náplní je rozdávat návštěvníkům radost. Pomáhá jim najít, co v životě hledali nebo ztratili. V místnosti plné harampádí působí Dušan Sitek (66) jako kouzelný dědeček.

„Ewu Farnou sleduji od počátku její kariéry a jako Ostravák jsem rád přijal tuhle roli,“ řekl Super.cz k videoklipu, který má statisíce zhlédnutí. A diváci výkon komentují jednoznačně: „Boží, krásně zapadá!“

Ještě větší peckou je klip skupiny Prago Union, která k desce Smrt žije, natočila Varování. V něm se Dušan Sitek předvádí na baru coby lázeňský švihák okupovaný postupně třemi seniorkami. Jedné dokonce vloží rudý karafiát ze své klopy do dekoltu a pak ho ústy vyloví. Nakonec se objekty jeho zájmu servou na WC.

„Ten zpěvák zní, jako by si šlapal na jazyk, ale on neměl zuby. A ani neuměl text,“ směje se herec při vzpomínce na natáčení. Ohlasy na klip z roku 2016, který má přes milion 600 tisíc zhlédnutí, neustále zaznamenává. Přes půl milionu lidí se podívalo i na Big Ben s Luckou Vondráčkovou, v němž Sitek vytvořil manželský pár s Adrienou Sobotovou.

Sám se zpívání nebojí, v Městském divadle Zlín, kde prožil 25 let, účinkoval v muzikálech Šumař na střeše nebo Řek Zorba. A v pražském Divadle Bez zábradlí aktuálně v jazzovém muzikálu Cabaret a hudebně-dramatické baladě Cikáni jdou do nebe.

V primáckém seriálu ZOO představuje bývalého ředitele, kterého si zaměstnanci váží, chodí za ním pro radu, on se snaží pomáhat nové ředitelce. Dělá tam i jeho vnuk, jemuž říkají Haďák, protože se stará o hady a krokodýly. Toho hraje Šimon Bilina a jeho seriálový děda ho vychovával, protože rodiče zahynuli při pádu letadla v Amazonii.

„Prostředí safari ve Dvoře Králové je krásné, spolupracujeme s chovateli zvířat a podobné natáčení jsem ještě nikdy nezažil,“ řekl nám Dušan Sitek.

Reklama

Další články

Načítám