Hlavní obsah
Článek

Vynikající americká zpěvačka Etta James ve třiasedmdesáti letech prohrála boj s leukémií. Se zhoubnou chorobou přitom bojovala dlouho od ledna 2010 a musela v nemocnici trávit i poslední Vánoce. I když byla v novém roce propuštěna domů, lékaři rodině oznámili, že Etta brzy ze světa živých odejde.

„Je to nesmírná ztráta pro rodinu, její přátele a fanoušky z celého světa. Byla opravdovým originálem, jenž dokáže zazpívat vše, její hudba nemá kategorii. Pracoval jsem s Ettou přes třicet let. Byla mou přítelkyní a vždy mi bude chybět,“ oznámil její kamarád a manažer Lupe De Leon v pátek 20. ledna krátce po jejím skonu.

Etta byla inspirací pro mnoho generací zpěváků. Z nejmladších se na ni odkazovala Christina Aguilera (43), v roce 2008 ji pak ve filmu Cadillac Records hrála Beyoncé Knowles (42).

James se narodila čtrnáctileté Dorothy Hawkins 25. ledna 1938, otec byl neznámý. Manžel Artis Mills ji pak přivedl k závislosti na heroinu, kvůli drogám byl v sedmdesátých letech odsouzen na deset let. Mají spolu syny Donta a Sametta.

Související témata:
Skon

Reklama

Další články

Načítám