Hlavní obsah
Famous
Článek

Vyprazdňující se kostelní lavice mladého kněze Olleho Ideströma ze Stockholmu štvaly. Přilákat před oltář se mu nedařilo mladé lidi ani tím, že je sám velmi mladý a navíc značně atraktivní. Proto se rozhodl radikálně proměnit klasickou mši. Učinil z ní techno party a přilákal do kostela tisíce mladých lidí. Ti mezi lavicemi za zvuků techno hudby poskakují do rytmu a poslouchají moderní verzi biblických učení.

V kostele Všech svatých ve Stockholmu jsou „techno mše“ velmi populární a Ideström chce se svým projektem vyjet na turné po celé zemi, aby tak přivedl mladé lidi zpět ke křesťanství.

„Je to založeno na tradiční mši, ale nahradili jsme chvalozpěvy a biblická učení zvlášť složenými moderními texty a techno rytmy pro potřeby našeho kostela,“ tvrdí Ideström.

Techno mše začaly v kostele Všech svatých ve Stockholmu loni v dubnu. U zrodu stál farní učitel a hudební producent Johan Lindström. Další techno mši ve Stockholmu budou pořádat 10. února, ale během roku se Ide a Johan objeví i v mnoha jiných městěch Švédska na slibovaném turné.

Související témata:
Techno

Reklama

Další články

Načítám