Hlavní obsah
Článek

Klučina na obrázku patřil ještě před pár lety k největším hereckým nadějím Hollywoodu. Ty byly definitivně zmařeny, když byl 22. ledna 2008 nalezen mrtvý ve svém bytě v New Yorku. Blízko něj byly nalezeny prášky na spaní. Jeho úmrtí nebylo označeno za sebevraždu, ale nešťastnou náhodu. Heath Ledger se podle prohlášení soudních lékařů otrávil předepsanými léky na spaní. Mluvčí lékařského týmu Ellen Borakovová poznamenala, že smrt nezavinilo přehnané množství, ale kombinace více druhů léků. Nadějný herec zemřel zřejmě na srdeční kolaps v důsledku dlouhodobého fyzického vypětí.

Heath se narodil se v roce 1979 v australském Perthu. O herectví se začal zajímat už na základní škole. Po řadě úspěchů v australských filmech byl katapultován do Ameriky, kde zazářil ve filmech Deset důvodů, proč tě nenávidím, Patriot nebo Příběh rytíře. Osudovým byl pro něj snímek Zkrocená hora. Za ztvárnění role Ennise Del Mara byl nominován na Oscara i Zlatý glóbus. Během natáčení filmu se seznámil i se svou pozdější partnerkou Michelle Williamsovou, se kterou měl dceru Matildu. Jedním z jejích kmotrů je herec Jake Gyllenhaal, se kterým hrál Heath ve filmu Zkrocená hora. S Michelle se rozešli v září roku 2007.

Půl roku po jeho smrti byl do kin uveden film Temný rytíř. Ten jen za první víkend vydělal přes 158 miliónů dolarů a celosvětové tržby dosáhly jedné miliardy dolarů. V tomto snímku ztvárnil roli padoucha Jokera. Posmrtně za ni získal Zlatý glóbus a jako druhý herec v historii také Oscara.

Reklama

Další články

Načítám